Køb det rigtige hestefoder

Afadmin

Køb det rigtige hestefoder

Din hest skal have det godt, og det kræver det rigtige foder. Der er mange forskellige typer af foder til dine heste, så derfor kan det være svært at finde rundt i, hvilken type foder lige præcis din hest skal have.

 

For at vælge den rigtige type kan det kræve lidt mere arbejde og viden omkring din hest end bare lige sådan. For du skal både tage hensyn til, hvilken race din hest er, men også handler det om, hvad du tænker, at din hest skal være god til. Eksempelvis om hestefoderet skal være musikopbyggende, eller det skal give mere energi til hesten.

 

Forskellige typer foder

Derfor findes der mange forskellige typer hestefoder. Netop fordi en hest kan være meget følsom. Både i hovedet og i maven. Du kan få hestefoder, der passer til din hest, hvis:

  • Den skal opbygge muskler
  • Den har problemer med maven og fordøjelsen
  • Den skal have mere energi
  • Den skal tabe sig eller tage på

Og mange andre typer. Du kan også få foder, som tilfører bestemte vitaminer, den skal have en bestemt kost, fordi den ikke kan tåle bestemte ting, eller andet. Det handler bare om, at du er sikker på, hvad du ved, hvad din hest skal. Om den skal være en ridehest, en konkurrencehest eller andet. I så fald skal den kunne holde til forskellige ting.

 

Bliv klogere på hestefoder her: https://www.hesteviden.dk/hestefoder/

 

Opsøg også gerne din dyrlæge, hvis du synes, at hesten ikke opfører sig præcis, som den plejer. Hvis den for eksempel er træt, mangler energi eller bare ikke spiser noget. Det kan være, at din hest bare er kræsen, men det kan også være noget mere alvorligt.

 

Hestefoder kan du købe mange steder i landet, men da du ofte skal købe store mængder, kan de anbefales at købe det tæt på, hvor du bor. Eksempelvis hvis du bor i Holbæk, så behøver du ikke køre længere end til Slagelse eller Kalundborg for at købe foder – eller omvendt.

Den rigtige mængde hestefoder

Når du så har fundet frem til, hvilken type af foder – eller måske typer – din hest skal have, så kan du finde ud af, hvilken mængde af hestefoder den skal have. Det er især vigtigt, at hesten ikke bliver overfodret, for det kan give problemer – både fysisk og psykisk hos hesten.

 

Nogle af de vigtigste råd i forhold til fodringen af hesten er:

  • Rent vand er vigtigt
  • Hesten skal spise 3-4 gange om dagen
  • Sørg for, at der altid er frisk halm

 

For at holde styr på de ting, kan du lave et fodringskema, sådan at du husker, hvornår hesten skal fodres. Det skal nemlig være på de samme tidspunkter hver dag. Og at du sørger for at skifte både halm og vand hos hesten tit. Har du flere heste til at stå i stalden, så er det måske nemmere, fordi så er det en naturlig del af din dagligdag at sørge for at hestene blive fordret.

Om forfatteren

admin administrator