Sådan vælger du den perfekte seng!

Afadmin

Sådan vælger du den perfekte seng!

Vi ved allerede, at søvn er en utrolig vigtig del af livet. Vi bruger meget af vores tid igennem året på at ligge under dynen, og det er søvnen, som er ansvarlig for at give os det meste af vores energi til dagen.

Derfor er det selvfølgelig uhyre vigtigt, at du finder dig den helt rigtige seng! Der er generelt 3 punkter, som du skal huske på her:

  • Sengetypen
  • Sengens bredde og længde
  • Madrassen, som skal i sengen

Hvis du bliver interesseret i mere efter at have læst dette, så kan du gå på https://sengeguro.dk/ og lære mere!

Hvilke sengetyper er der?

Der findes stort set 4 sengetyper:

  • Boksmadras
  • Kontinentalseng
  • Sengeramme
  • Elevationsseng

Boksmadrassen er den simple og populære, som vi alle kender. Denne er relativt priseffektiv og er utroligt let at sætte op. Der er dog ikke megen mulighed for personlig indstilling.

Kontinentalsengen hæver sig og er til dig, som vil have ekstra komfort med de ekstra madraslag. Her får du højde på, og for nogen giver dette mere komfort, selvom det er dyrere.

Sengerammen er mere til dig, der går i det personlige præg. Denne lader dig nemlig personliggøre sengen på en måde, som ikke kommer, når man tydeligt kan se madrassen. Materiale, farve og form på sengerammen spiller alt sammen ind her.

Til sidst finder vi elevationssengen. Denne type er til dig, som har brug for at kunne justere indstilling. Dette kan være fordi, at du læser mange bøger, dyrker megen sport eller måske har en sygdom, som gør det nødvendigt.

Hvor stor skal din seng være?

Det er vigtigt, at sengen er stor nok til dem, der skal sove i den! Som tommelfingerregel siger man ofte, at 90 cm passer til én person, mens 180 cm passer til en anden.

Her er det værd at tænke over, om du har brug for ekstra plads – nogle mennesker fylder mere udadtil eller har en tendens til at bevæge sig meget, mens de sover.

Generelt siges det, at personer over 190cm skal have en seng på 200cm, mens alle over skal bruge mere. Tænke igen over dine individuelle behov, så du ikke ender med foden ude over kanten – dette forstyrrer nattesøvnen.

Hvordan vælges madrassen?

Når du skal vælge madras bør du først tænke på de tre primære fjedertyper:

  • Bonell
  • Pocket
  • Multipocket

Bonell er traditionel og holdbar, men er ikke så fleksibel. Pocket kan siges at være lidt et modsvar – her er fjederen indlagt i en pose, så den kan være ekstra fleksibel. Multipocket er samme koncept, men der er flere fjedre, som er mindre, hvilket kan give mere optimal vægtfordeling.

Fjedre bør du blandt andet vælge efter din egen kropsvægt, hvorfor det altså er vigtigt at være ærlig med sig selv, når man skal vælge madrassen.

Derudover findes der også flere forskellige slags skum. Blandt andet er der memory skum, som tilpasser sig til din form eller latex, som er godt til at ånde.

Det er altid en god idé at gå ud at prøve nogle madrasser, før du vælger helt!

 

 

Om forfatteren

admin administrator