Find den helt rigtige bilforsikring

Afadmin

Find den helt rigtige bilforsikring

Har du en bil, eller står du og skal til at købe en bil, så bør du helt sikkert finde en god bilforsikring. Der er mange forskellige at vælge imellem, og det kan være svært at finde ud af, hvilken en som man skal vælge. Her i denne artikel vil vi forsøge at komme med nogle tips og gode råd til hvordan du vælger en god bilforsikring, der passer til dig.

Den lovpligtige ansvarsforsikring

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at det er lovpligtig at have en ansvarsforsikring, så det kommer du i hvert fald ikke uden om. Hvis du kører galt eller på en anden måde skader andre, så er det her at din ansvarsforsikring dækker dit eget erstatningsansvar. Din ansvarsforsikring dækker derfor ikke skader på dine ejendele eller skader.

Kaskoforsikringen

En kaskoforsikring dækker som regel alle skader, som din bil får, hvad enten du selv har påført dem, eller andre har. Det er en god idé at få tegnet en kaskoforsikring, hvis du har en dyr bil, og hvis din bil er mindre end 15 år gammel. En kaskoforsikring er, i modsætning til ansvarsforsikringen, ikke lovpligtig. Hvis du ikke har købt bilen kontant, så kan der til gengæld tit være et krav om at få bilen kaskoforsikret.

Der findes en del andre former for forsikringer, som du bør kende til. Du kan læse om bilforsikringer her. Dette er et super smart site, hvor du kan sammenligne priser på forskellige forsikringer, og derved danne dig et langt bedre overblik over de forskellige forsikringsselskaber, og se for dig selv, hvilket selskab passer bedst til dig, og dine behov. I Danmark alene er der rigtig mange forskellige forsikringsselskaber, som tilbyder bilforsikringer. Derfor anbefaler vi at du altid undersøger de forskellige muligheder, inden du tager valget.

En anden metode at finde frem til et fornuftigt forsikringsselskab, kan være via gode råd fra venner, familie og bekendte. Det kan være at en du kender har været ude for et uheld af en art, og derfor har haft gode eller dårlige erfaringer med forsikringsselskabet, og hvordan de har behandlet opgaven.
Du kan også selv søge rundt omkring på nettet, og se anmeldelser af diverse forsikringsselskaber, og se hvilke der får gode og dårlige anmeldelser.

Det er vigtigt at dit forsikringsselskab har en god kundeservice, for skulle uheldet være ude, så skal det gerne løses hurtigt og smertefrit. Du kan eventuelt selv prøve at ringe til den afdeling, som tager sig af disse opgaver, og se hvor hurtigt du kan komme igennem, og se hvordan deres attitude er, når du kommer igennem.

Du bør også nemt og hurtigt kunne finde al den rette dokumentation fra selskabet, gerne på nettet. Det er vigtigt at du bliver sat ordenligt ind i alle detaljer omkring din forsikring, og hvis det er svært at finde frem til de rette dokumenter, så kan dette vise sig at blive sværere end det burde.

Et sidste råd vil være, at forhøre dig om hvorvidt det er muligt selv at vælge værksted for din bil, hvis den skal ordnes. Dette giver dig lidt mere kontrol og bedre mavefornemmelse, så sørg for at forhøre dig om denne mulighed også.

 

Om forfatteren

admin administrator